Mainos

Pakkassää paisuttaa taksikuskien kukkaroita

Päiväsaikaan tapahtuvat, lyhyet taksimatkat kasvattavat suosiotaan kylmillä pakkassäillä. Etenkin vanhukset käyttävät taksia matkoihin, jotka he normaalisti kävelisivät.

- Juuri nämä pienet, päiväsaikaan tapahtuvat siirtomatkat lisääntyvät talviaikaan. Se tekee hyvää taksikuskien kukkaroille, sillä he työskentelevät provisiopalkalla. Mitä enemmän keikkaa, sitä enemmän tuloja, sanoo Helsingin taksitarkastaja Jukka Korvola.

Korvolan mukaan taksiyrittäjät seuraavat sääolosuhteita hyvin tarkkaan ja kalustoa lisätään tarpeen mukaan. Juna- ja bussiliikenteen ongelmat vaikuttavat myös taksikyytien tarpeeseen.

- Ihmiset siirtyvät asemilta taksijonoihin, kun junat ja bussit eivät kulje. VR:n ongelmat lisäävät taksinkäyttöä etenkin lähiliikenteessä, mutta ei siitä erityistä myyntipiikkiä synny, Korvola täsmentää.

Asiakkaat saattavat ärtyä ruuhkautuneissa taksijonoissa nopeasti, sillä Korvolan mukaan ihmiset olettavat taksien olevan aina valmiina.

- Oletetaan, että taksien pitäisi kulkea joka tilanteessa, ja sitten kymmenen minuutin odotuksen jälkeen ärtymys puretaan kuskille.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.