Mainos

Pakkasjoulu tulossa - hurja myrsky väistää Suomen

Jouluna Suomessa vältytään lumimyrskyltä, mutta säästä voi tulla hyvin kylmä. Näin ennustaa Forecan meteorologi Kristian Roine MTV3:n uutisille.

Iltalehti kertoi aamulla AccuWeatherin ennustaneen, että hurja lumimyrsky sekoittaisi jouluna myös koko Suomen. Forecan mukaan lumimyrskyt eivät näillä näkymin yltäisi Suomeen.

- Meidän säähän vaikuttaa idästä tuleva korkeapaine, joten joulun pyhinä on mieluumminkin kylmää ja kuivaa pakkaskeliä Skandinavian ja Suomen alueella, Roine sanoo.

Keski-Eurooppaan sen sijaan on näillä näkymin tulossa matalapaine lännestä. Roineen mukaan sää näyttää tällä hetkellä epävakaiselta aina Välimereltä Keski-Eurooppaan ja Britanniaan.

- Voisi sanoa, että suuri osa Euroopasta saa vesisateita niskaansa. Lumisateita voi lähinnä tulla jossain Pohjois-Saksassa, Tanskassa ja Puolan pohjoisosissa, mutta siitä etelään sade näyttää olevan vettä.

Suomessa jopa yli 20 astetta pakkasta

Suomeen on Roineen mukaan tulossa näillä näkymin korkeapainetta, mikä merkitsee pakkasta ja heikkoja tuulia.

- Kylmä sää voi olla pilvisyydestä riippuen 10-20 pakkasastetta ja ennen joulua todennäköisesti lumipeite vahvistuu jonkun verran. Viimeisimmän ennusteen mukaan isompia sateita ei olisi tulossa, mutta ennusteet saattavat vielä muuttua.

Sitä, missä päin Suomea on kovimmat pakkaset, ei osata vielä ennustaa. Pakkasen suuruus riippuu pilvisyydestä.

- Siellä, missä pilvipeite pääsee rakoilemaan, pakkanen helposti kiristyy 20 asteen kireämmälle puolelle, mutta pilvisillä alueilla saatetaan jäädä 10 pakkasasteen vaiheille.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.