Mainos

Pakkasista haittaa etelänkin hiihtokeskuksille

Kovat pakkaset tekevät kiusaa poikkeuksellisesti myös Keski- ja Etelä-Suomen rinnehiihtokeskuksille. Lapissa on vielä tänään lasketeltu kohtuullisissa olosuhteissa kun taas etelässä kova pakkanen on hillinnyt laskettelijoita. Alkupäästä pidentyneen laskettelukauden rahallinen hyöty alkaa monissa rinteissä olla syöty.

Laskettelurinne

Lapuan Simpsiönvuorella oli tänään aikaa huoltaa rinteitä, sillä pakkanen piti rinteet koko päivän kiinni. Kolmisen viikkoa etuajassa alkanut laskettelukausi on kohmettunut lähes paikoilleen.

- Meillä on ollut vielä tuuria tähän asti eikä ole oltu kuin neljä päivää kiinni. Toivottavasti nämä pakkaset tästä hellittävät, että päästään taas laskettelemaan, sanoo Simpsiön rinnehiihtokeskuksen ulkoalueiden vastaava Antti Kallioniemi.

Pakkasen vaikutukset joulusesonkiin vaihtelevat. Siinä missä Koli ja Himos pääsevät venäläisten ansiosta vain muutamalla myynnin miinusprosentilla, Laajavuoressa ja Tahkolla arvioidaan menetysten olevan 30-40 prosentin luokkaa.

- Menetystä on noin 4 000 euroa per päivä. Tämänkokoiselle rinteelle se on suuri menetys, Kallioniemi kertoo.

Kuinka kauan rinne voi olla ylipäätään kiinni ennenkuin se alkaa näkyä kevään tuloksessa ?

- No, voi laskea, että noin korkeintaan viikko.

Vaikka joululomalla olevan perheen pakkasensietokyky onkin tavallista parempi, ei Simpsiöllä tänään liikettä näkynyt. Lomalaiset eivät ole pakkasesta mielissään.

- No ei ne vihasia ole, mutta tänäänkin tuossa kävi venäläläisiä kavereita; 1 500 km ajettu ja rinne on kiinni niin ei se mukavaa ole, Kallioniemi sanoo.

Kylmä ilmamassa näyttää parkkeeraavan Suomen päälle vielä ensi viikoksikin, joten mitään nopeaa kelien lämpenemistä ei ole tiedossa.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 03.01.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.