Pakkasen ystävät: Kaikki irti tästä viikosta, ensi viikolla lauhtuu

Sää on tällä viikolla kylmää ja ajoittain aurinkoista. Pakkaset hiipuvat ensi viikoksi, jolloin lännessä ja etelässä voi olla jo plusasteita.

Viikko alkaa melko aurinkoisilla päivillä. Päivälämpötilat ovat enimmäkseen -10 asteen molemmin puolin pilvisyydestä ja tuulesta riippuen. Viima puhaltaa ajoittain kylmästi ja lumikuurot ovat mahdollisia.

Torstain ja perjantain vaiheilla pohjoisen päivälämpötilat voivat olla -20 asteessa ja etelässäkin -15 asteessa, jos tuuli hellittää. Perjantain vastaisena yönä -30 astetta on mahdollinen Lapissa ja -20 astetta etelässä.

Ensi viikolla vesisateet mahdollisia

Loppuviikolla säätyyppi muuttuu. Tämän hetken ennusteen mukaan tuulet kääntyvät puhaltamaan pohjoisen sijaan lounaasta ja lännestä perjantaina. Pakkanen hellittää jo viikonloppuna. Ensi viikolla plusasteetkin ovat mahdollisia. Samalla pilvisyys ja sateet lisääntyvät.

– Pakkasten ja kirkkaiden talvipäivien ystävien kannattaa ottaa tällä viikolla kaikki irti pakkasista. Ne, jotka eivät pidä kovista pakkasista, saavat puolestaan helpotusta ensi viikolla. Lännessä ja etelässä lämpötilat voivat mennä ensi viikolla jo plussalle ja vesisateet ovat mahdollisia, ennustaa MTV3:n meteorologi Pekka Pouta.

MTV3:n sääsivustolta löytyvät paikkakuntakohtakohtaiset ennusteet, sadetutka ja tiesää.

Katso Pekka Poudan ennuste tälle ja ensi viikolle sekä lähipäivien alueelliset ennusteet:

Lue myös:

    Uusimmat