Mainos

Pakkanen piinaa Moskovaa

Venäjän energiayhtiö Gazprom on aloittanut energian säännöstelyn pakkassään vuoksi.

Pahimmat pakkaset vuosikymmeneen piinaavat Moskovaa. Kaksi ihmistä on kuollut ja lähes 20 on viety sairaalaan hypotermian ja paleltumien vuoksi. Pakkasten pelätään rasittavan myös sähkönjakelua.

Alkuviikosta yölämpötila on laskenut kaupungissa noin 35 miinusasteeseen. Loppuviikosta on luvassa vielä kylmempää.

Pakkasten vuoksi kodittomien on sallittu poikkeuksellisesti lämmitellä rautatie- ja metroasemilla sekä marketeissa. Koululaiset ovat saaneet vapautuksen opetuksesta, kunnes aamupakkanen leppyy alle 20-asteiseksi.

Venäjä säännöstelee energiaa

Venäjän energiayhtiö Gazprom on aloittanut energian säännöstelyn pakkassään vuoksi. Yhtiö ilmoitti tänään vähentäneensä Unkariin ja Bosnia-Hertsegovinaan menevän kaasun määrää, jotta sitä jäisi enemmän Venäjän omaan käyttöön. Yhtiö varoitti, että se saattaa leikata kaasunjakelua myös Italiaan ja Itävaltaan.

Pakkasten uskotaan jatkuvan yhtä kireinä ainakin sunnuntaihin asti. Ensi viikolla lukemien arvioidaan laskevan noin 25 pakkasasteeseen. Kylmä rintama on lähtöisin Siperiasta, jossa pakkanen on yltynyt pahimmillaan yli 50-asteiseksi.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

(Kymmenen uutiset 18.01.2006)

Moskovan arki sujuu ainakin toistaiseksi vielä tavallisia latujaan. -Hyytyneitä autoja näkee tavallista enemmän, kertoo lehdistöneuvos Tuomo Pesonen Suomen Moskovan suurlähetystöstä.

(Huomenta Suomi 18.01.2006)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.