Mainos

Pakkanen lisää taksien käyttöä

Kovat pakkaset ovat tienneet hyvää ainakin taksiautoille: niiden käyttöaste on paljon suurempi kuin normaalikeleillä.

Esimerkiksi Helsingin Taksiautoilijat ry on pistänyt paukkupakkasilla kaikki irrotettavissa olevat autonsa ajoon. Tavallisena maanantaipäivänä on liikenteessä 850 autoa ja keskiviikkona määrä nousee tuhanteen autoon.

-Nyt kun on kovia pakkaskausia, autoja lisätään niin, että siellä saavat olla kaikki 1300 autoa. Näistä autoista todellisuudessa tulee töihin noin 1200 autoa, kertoo yhdistyksen toiminnanjohtaja Lasse Vuori.

Helsingissä saavat ajaa helsinkiläistaksien lisäksi myös espoolaiset ja vantaalaiset taksit. Vuori uskoo, että pääkaupunkiseudulla ajaa parhaimmillaan kovalla pakkasella kaikkiaan 2000 autoa.

Mukavaa tienestiä

Vuori kertoo esimerkin yhdestä viime lauantain taksista. Se sai kymmenen tunnin työvuorosta korvauksen viideltä tunnilta, eli auton mittari kävi viisi tuntia ja siinä oli maksava asiakas. Normaalioloissa mittari raksuttaa maksua kolme tai kolme ja puoli tuntia taksin kymmenen tunnin työajasta. Toimeentuloon tarvittava raha täytyy saada kasaan tässä ajassa.

Lennonjohtajien lakko toisaalta pudottaa jonkin verran taksien tavanomaisia lentokenttäkeikkoja, sillä kotimaan lentoja ei mene kovin paljon ja ulkomaanliikennettäkin on vähän vähemmän. Toisaalta junaliikenne on lisääntynyt.

Takseille tehtävien ennakkoaamutilausten saaminen on vaikeutunut kovien pakkasten takia, koska kysyntää on ollut tosi paljon. -Taksikeskus on joutunut sanomaan osalle pyyntöjen esittäjistä, ettei aamutilausta voida ottaa, myöntää Vuori.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.