Mainos

Pakkanen jumitti DC-9:n laskutelineen Oulussa

DC-9-matkustajakone joutui myöhään eilen lievään vaaratilanteeseen Oulussa, kun lentokoneen laskutelineisiin tuli toimintahäiriö.

Laskuteline

Kittilästä illalla kello 21.15 Helsinkiin lähtenyt DC 9-lentokone joutui tekemään pakkolaskun Ouluun.

Nousun jälkeen koneen nokkapyörän varoitusvalo paloi, koska laskutelineen luukku oli jäänyt raolleen. Tämä olisi aiheuttanut liikaa ilmanvastusta, jolloin polttoaineen kulutus olisi lisääntynyt liiallisesti matkalla Helsinkiin.

Koneessa oli 82 matkustajaa, mutta kone saatiin turvallisesti alas Oulun lentokentälle. Oulun pelastuslaitos sai matkustajakoneen vaaratilanteesta hälytyksen kello 21.39.

Tilannetta varmisti lentokentällä 14 Oulun seudun pelastusyksikköä sekä lentokentän omat pelastusyksiköt. -Tilanne ei ollut vaarallinen, koska laskuteline oli alhaalla, eli se oli jumittunut ala-asentoon. Vaarallisempi tilanne olisi ollut, jos laskuteline ei olisi tullut ulos, kertoo Finnairin tiedotusosaston päällikkö Usko Määttä.

Vika oli pakkasen ja kosteuden aiheuttama. Määtän mukaan vastaavanlaisia vikoja Finnairin koneisiin on sattunut tämän talven aikana jo kahdesti aiemmin.

Kone on lennetty Helsinkiin huoltoon, jossa siihen on vaihdettu nokkatelineen joustintuen tiivisteet ja nesteet. Kone lentää tänään normaalille reitille Tukholmaan.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.