Mainos

Pakkanen hyydyttää autoja ennätystahtiin

Viime viikkojen poikkeuksellisen kipakat pakkaskelit ovat pistäneet koville julkisen liikenteen lisäksi myös yksityisautoilijat.

Esimerkiksi Autoliitto on saanut ennätyksellisen paljon yhteydenottoja pakkasen aiheuttamien ongelmien takia.

- Pakkanen tekee tällä hetkellä erittäin paljon tuhoja. Meille ei ole koskaan aiemmin tullut näin paljon yhteydenottoja kuin tässä lähiviikkoina, Autoliiton turvapalvelupäällikkö Jonne Luomala kertoo.

Yleisin ongelma pakkasella on, ettei auto lähde käyntiin tai jää kylmän takia tien päälle. Usein ongelmat voisi kuitenkin välttää etukäteen valmistautumalla.

- Tällaisilla keleillä kannattaakin huolehtia siitä, että autossa on tuoreet kunnolliset voiteluöljyt moottorissa, varmasti pakkasenkestävää dieseliä sekä pakkasenkestävää jäähdytysnestettä. Se auttaa jo paljon, Luomala toteaa.

Lisäksi autoilijan kannattaa huolehtia siitä, että akku on kunnossa ja sen varaus riittää.

- On syytä myös välttää turhien sähkölaitteiden käyttöä, eli ei kannata grillata koko ajan istuinlämmitintä tai etu- ja takalasinlämmittimiä.

Luomalan mukaan talvi on koetellut autoilijoita merkistä riippumatta. Suomessa on kuitenkin yhä liikkeellä paljon autoja, jotka eivät yksinkertaisesti näin kovia pakkasia kestä. Siihen Luomala löytää vain yhden lääkkeen.

- Jos epäilee oman autonsa kestävyyttä näissä pakkasissa, niin ei välttämättä kannata edes lähteä liikkeelle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.