Pakistanissa verinen isku moskeijaan

Ainakin seitsemäntoista ihmistä sai surmansa ja 25 haavoittui, kun tuntemattomat miehet avasivat tulen shiamuslimien moskeijassa Karamdad Koreshin kylässä Keski-Pakistanissa maanantaina, kertoivat pakistanilaiset viranomaiset. Viranomaisten mukaan kaksi miestä suuntasi aseensa umpimähkäisesti moskeijassa olleita ihmisiä vastaan. Kolmas ampuja odotti ovella ja surmasi pakoa yrittäviä. Neljäs odotti autossa, jolla ampujat pakenivat paikalta.

Pakistanissa on ollut useita yhteenottoja sunnimuslimien ja kiihkomielisten shiamuslimien kesken. Tämänkertainen hyökkäys oli pahin vuoteen. Pakistanin väestöstä lähes 90 prosenttia on sunnimuslimeja.

Ilmeisestä murhayrityksestä eilen pelastunut pääministeri Nawaz Sharif vakuutti myöhemmin maanantaina, että hallitus aikoo juuria terrorismin. Karamdad Koreshin kylän asukkaat huusivat surmatöiden jälkeen hallituksen vastaisia iskulauseita. Shiamuslimeihin lukeutuva Sayed Ali Reza Gardezi sanoi uutistoimisto Reutersille, että shiat olivat kertoneet hallitukselle epäilevänsä iskuja. Hallitus ei kuitenkaan ollut ryhtynyt suojelemaan moskeijoita.
(STT-Reuters-DPA)

Lue myös:

    Uusimmat