Mainos

Pakistanissa tuhoisa isku poliisiasemalle - osa uhreista lapsia

Ainakin 19 ihmistä on menehtynyt poliisiasemaan kohdistetussa itsemurhaiskussa Luoteis-Pakistanissa tänään. Uhreista osa on lapsia. Iskussa on lisäksi haavoittunut lähes 50 ihmistä.

Itsemurhapommittaja ajoi räjähteillä lastatun autonsa päin poliisiasemaa. Räjähdyksen voimasta osa asemasta romahti. Myös läheiset rakennukset vaurioituivat. Ennen iskeytymistä poliisiaseman seinään itsemurhapommittajan auto törmäsi koulubussiin, jolloin kaksi lasta sai surmansa.

Kyseessä oli kolmas terrori-isku viikon sisään. Lähes sata ihmistä kuoli shiiamuslimien kulkueisiin kohdistetuissa itsemurhaiskuissa Itä- ja Lounais-Pakistanissa viime viikolla.

Pakistanin talibanit, joita pidetään yhä enemmän uhkana myös Yhdysvalloille, ovat ilmoittaneet olleensa Itä- ja Lounais-Pakistanin iskujen takana.

Al-Qaida- ja taliban -terroristiryhmiin yhdistettyjen militanttien itsemurhaiskut lopettivat väkivaltaisuuksien tauon maassa, jossa on viime viikkoina kärsitty pahoista tulvista. Tulvat koskettivat lähes 20 miljoonaa ihmistä ja miljoonat pakistanilaiset jäivät kodittomiksi.

Viimeisimmässä iskussa itsemurhapommittaja ajoi autolla poliisiasemalle Lakki Marwatin kaupungissa Pakistanin levottomassa luoteisosassa lähellä Afganistanin rajaa.

- Kahdeksan poliisin ruumista makaa poliisiasemalla. Olemme parhaillaan keräämässä lisätietoja iskusta, kertoo paikallinen poliisi Abdul Rahim.

(MTV3 - STT - AFP - DPA - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.