Mainos

Pakistanissa pidätetty yli sata ääri-islamilaista

Lontoon terrori-iskujen tutkintaan liittyvät ääri-islamistien pidätykset jatkuvat Pakistanissa. Lehtitiedon mukaan maassa on myös pidätetty terroristijärjestö al-Qaidan sisäpiiriin kuuluva henkilö.

Pakistanissa on pidätetty yli sata ääri-islamilaista Lontoon pommi-iskujen selvittelyissä, kertovat Pakistanin turvallisuuslähteet uutistoimisto AFP:lle.

Pidätyksiä on tehty uskonnollisten ryhmien toimistoissa ja tiloissa eri puolilla Pakistania maan presidentin Pervez Musharrafin määräyksestä.

Lehti: Al-Qaida-johtaja pidätetty Pakistanissa

Pakistanissa on pidätetty lehtitiedon mukaan terroristijärjestö al-Qaidan sisäpiiriin kuuluva henkilö. Times-lehti kertoo, että viranomaiset epäilevät miehellä olevan yhteyksiä Lontoon 7. päivän pommi-iskuihin, joissa kuoli 56 ihmistä ja haavoittui yli 700.

Lehden mukaan kiinniotettu mies on Pakistanin kansalainen. Hän oli niiden 25 ihmisten joukossa, jotka pidätettiin Lahoressa ja Karachissa eilen tehtyjen rynnäköiden yhteydessä.

Kolme Lontoon terrori-iskujen tekijöiksi epäiltyä, sukujuuriltaan pakistanilaista miestä kävi Pakistanissa viime vuonna. Kaikkiaan tekijöitä oletetaan olleen neljä. Heistä kaikki kuolivat räjähdyksissä.

Pakistanissa on aiemmin pidätetty kuulusteluja varten useita ihmisiä, mutta heidät on tiettävästi vapautettu.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.