Mainos

Pakistanissa äänestetään Musharrafin jatkosta

Pakistanin sotilasjohtaja Pervez Musharraf on tänään ilmoittanut, että maassa pidetään kansanäänestys hänen valtakautensa pidentämisestä. Kansanäänestys on määrä järjestää toukokuun ensimmäisellä viikolla.

Televisiossa puhunut Musharraf ei sanonut, miten pitkäaikaisen valtuutuksen hän toivoo saavansa kansalta. Yleisesti on arvailtu, että hän haluaa johtaa maata vielä viiden vuoden ajan. -Haluan, että te, Pakistanin kansa, kerrotte minulle, halutaanko minua vai ei, hän sanoi.

Musharraf vakuutti myös, että demokraattiset olot palaavat maahan. Vuonna 1999 vallan kaapannut kenraali sanoi lisäksi, ettei pelkkä demokratian palauttaminen riitä, vaan tarvitaan myös demokratian juurruttamista pakistanilaiseen yhteiskuntaan. -Kahden ja puolen viime vuoden aikana on saatu aikaan paljon, mutta kaikki aikaansaannokset menevät hukkaan, ellei niihin yhdistetä todellista demokratiaa, Musharraf sanoi tv-puheessa.

Musharraf nousi valtaan verettömässä vallankaappauksessa kolmisen vuotta sitten ja julistautui viime vuonna maan presidentiksi. Hän on jo pitkään suunnitellut kansanäänestystä virkakautensa pidentämisestä ennen lokakuussa pidettäviä vaaleja. Kansanäänestys on herättänyt vastustusta useissa poliittisissa ja uskonnollisissa puolueissa, joiden mielestä Musharrafin hanke on perustuslain vastainen.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.