Mainos

Pakistanissa 20 kuoli pommi-iskussa, 21 teloitettiin

Pakistanissa ainakin 20 pyhiinvaeltajaa on kuollut Lounais-Pakistanissa lähellä Iranin rajaa tehdyssä pommi-iskussa. Haavoittuneita on yli 20, joista osa on kriittisessä tilassa. Iskun uhrit olivat shiiamuslimeja.

Kaukolaukaistava pommi räjähti linja-autossa, joka oli osa kolmen Iraniin matkalla olevan linja-auton saattuetta. Autoissa oli yhteensä noin 180 pyhiinvaeltajaa. Pommi sytytti auton palamaan.

Isku tehtiin Baluchistanin maakunnassa, joka on tunnettu Pakistanissa vähemmistönä olevien shiiojen ja enemmistösunnien välisestä väkivallasta. Maakunnassa on myös vuodesta 2004 lähtien ollut kapinallisia, jotka vaativat laajempaa itsehallintoa ja suurempaa osuutta alueen öljy- ja kaasutuloista.

Ihmisoikeuksia valvovan Human Rights Watchin mukaan Pakistanissa on kuluneen vuoden aikana tapettu ainakin 320 shiiamuslimia. Se moittii Pakistanin hallitusta kyvyttömyydestä puuttua vähemmistöä kohti suunnattuun väkivaltaan.

Luoteis-Pakistanissa Taliban teloitti 21 taistelijaa

Luoteis-Pakistanissa sotilaat ovat löytäneet 21 teloitettua taistelijaa Peshawarin lähistöllä olleista leireistä. 200 taliban-taistelijan iskujoukko hyökkäsi torstaina hallitukselle myötämielisten puolisotilaallisten taistelijoiden leiriin ja otti vangiksi 23 taistelijaa. Näistä 21 on nyt löytynyt tapettuina. Kaksi muuta kaapattua löytyivät elossa. Heistä toinen oli saanut vammoja, toinen oli vahingoittumaton.

Viranomaisten mukaan taistelijat oli ammuttu yksitellen kädet ja silmät sidottuina. Taliban on ilmoittanut kaapanneensa taistelijat, muttei ole vielä kommentoinut teloituksia. Miehet oli ilmeisesti surmattu sen jälkeen, kun paikallishallinnon edustajien ja alueen heimojen vanhimpien väliset neuvottelut olivat katkenneet.

(MTV3–AFP–Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.