Pakistanin vaalit vaarassa

Al-Qaida johtaja kiistää osallisuutensa Benazir Bhutton murhaan. Oppositiojohtajan kuolinsyy on edelleen epäselvä. Avustaja kertoo nähneensä luodinreiän Bhutton päässä.

Oppositiojohtaja Benazir Bhutton murhan synnyttämät väkivaltaisuudet ovat vaarantaneet ensi kuuksi kaavaillut presidentinvaalit Pakistanissa. Maan keskusvaalilautakunta pitää tilanteesta hätäkokouksen maanantaina.

Kuoleman jälkeen puhjenneissa väkivaltaisuuksissa on kuollut jo yli 30 ihmistä.

Ilmapiiri on yhä kireä kaksi päivää murhan jälkeen. Tuhannet ihmiset osallistuivat Lahoressa hallituksen vastaiseen mielenosoitukseen, ja muun muassa suurimmassa kaupungissa Karachissa armeija ja turvallisuusjoukot partioivat kaduilla.

Al-Qaida kiistää murhan

Pakistanin al-Qaida-johtaja Baitullah Mehsud kiistää olevansa Benazir Bhutton murhan takana, hänen edustajansa kertoo.

Edustajan mukaan kyse on hallituksen, armeijan ja tiedustelupalvelujen salaliitosta.

Pakistanin hallitus syytti eilen Mehsudia Bhutton murhasta. Tuolloin asiasta kertoi Pakistanin paikallinen tv-kanava ARY. Mehsud on maan etsityimpiä islamistijohtajia.

Bhutto murhattiin torstaina vaalitilaisuudessa Rawalpindissa.

Avustaja: Bhutton päässä luodinreikä

Murhatun oppositiojohtajan kuolinsyy on edelleen epäselvä.

Bhutton läheinen avustaja kertoo nähneensä tämän päässä luodinreiän, kun hän valmisti Bhutton ruumista hautajaisia varten.

Eilen Pakistanin hallitus kertoi Bhutton saaneen surmansa iskeytyessään autonsa kattoikkunaan pommiräjähdyksen paineessa. Sitä ennen hänen sanottiin kuolleen päähän ja niskaan osuneesta laukauksesta.

Suruaika jatkuu Pakistanissa

Pakistanissa surraan murhattua oppositiojohtajaa Benazir Bhuttoa jo toista päivää.

Ympäri maata kaupat, pankit, virastot ja bensa-asemat pysyvät kiinni, eivätkä kansalaiset pysty täydentämään elintarvike- ja polttoainevarastojaan.

Suurimpien kaupunkien kadut ovat lähes tyhjillään.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat