Mainos

Pakistanin ulkoministeri neuvotteli Intiassa

Pakistanin ja Intian ulkoministerit ovat neuvotelleet kiistellystä Kashmirin alueesta Delhissä. Intian ulkoministeriön mukaan neuvottelut olivat ohi tunnissa. Pakistanin ulkoministeri Sartaj Aziz sanoi tapaamisen jälkeen, että vuoropuhelu on käynnissä ja vielä on liian aikaista antaa lausuntoa.

Lyhyeksi jääneiden neuvottelujen kerrottiin kuitenkin alkaneen varsin hyisissä tunnelmissa, kun ulkoministerit eivät edes kätelleet toisiaan ennen kokoussaliin siirtymistä. Aziz tapaa tänään Delhissä vielä Intian pääministerin Atal Behari Vajpayeen ennen lähtöään takaisin Pakistaniin. Ennen neuvottelujen alkua sekä Pakistanin että Intian ulkoministerit ilmaisivat toiveikkuutensa tänään tapaamisen suhteen. Tästä huolimatta maiden välisistä neuvotteluista uskotaan tulevan hyvin vaikeat ja monimutkaiset.

Erimielisyydet jaetun Kashmirin alueen hallinnasta ovat jatkuneet jo vuosikymmeniä ja aiheuttaneet Intian ja Pakistanin välillä kaksi sotaa. Nykyiset levottomuudet alkoivat noin kuukausi sitten, kun Intia ilmoitti Pakistanin tukemien muslimisissien tunkeutuneen sen hallitsemalle alueelle Kashmirissa.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.