Mainos

Pakistanin sotilasjohto nimitti kansallisen turvallisuusneuvoston

Pakistanin sotilasjohto nimitti tänään seitsemän siviiliä johtamaan maata yhdessä Pakistanissa vallan kaapanneiden asevoimien kanssa. Neljä siviiliä nimitettiin kansalliseen turvallisuusneuvostoon, jonka tehtävänä on johtaa maata sotilasvallankaappauksen jälkeen.

Lisäksi sotilasjohto nimitti ulko- ja valtiovarainministerit sekä oikeuskanslerin. Kukaan nyt nimitetyistä ei ollut mukana asevoimien syrjäyttämässä pääministeri Nawaz Sharifin hallituksessa. Kenraali Pervez Musharraf lupasi viikko sitten pitämässään linjapuheessa perustaa maahan kansallisen turvallisuusneuvoston. Hän aiheutti kuitenkin pettymyksen länsimaille jättämällä kertomatta, milloin Pakistan palaa takaisin demokratiaan.

Seitsenhenkistä turvallisuusneuvostoa johtaa Musharraf itse, ja siihen on jo nimitetty ilmavoimien ja laivaston komentajat. Siviilijäseniksi nimitettiin tänään perustuslakiasiantuntija Sharfuddin Pirzada, josta tuli Musharrafin neuvonantaja, maan keskuspankin johtaja Mohammad Yaqub sekä entinen ministeri Attiya Inayatullah ja entinen korkea-arvoinen virkamies Imtiaz Sahibzada.

Uusi ulkoministeri on ulkoministeriön korkea virkamies Abud Sattar ja valtiovarainministeri pankkiirina toiminut Shaukat Aziz.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.