Mainos

Pakistanin sotilasjohtaja lykkäsi linjapuhettaan

Pakistanin uusi sotilasjohtaja Pervez Musharraf lykkäsi täksi päiväksi ilmoittamaansa linjapuhetta, jossa hänen odotettiin ilmoittavan muun muassa väliaikaisen hallituksen muodostamisesta.

Musharrafin puhe oli määrä lähettää sekä radion että television välityksellä. Mitään syytä puheen siirtämiseen ei annettu. Tiedotusupseeri Salim Gul ilmoitti vain, että Musharraf pitää puheen mahdollisesti huomenna. Tieto antoi vauhtia erilaisille arvailuille siitä, minkälaisen hallituksen avulla Musharraf aikoo luotsata maata nykyisestä ahdingosta, jota leimaa kansainvälinen eristäminen ja köyhyys.

Asevoimia lähellä olevat piirit kertoivat lauantaina, että satoja älymystön edustajia, poliitikkoja, pankkiireja ja ekonomisteja on haastateltu mahdollista hallituspaikkaa varten. Asevoimat syrjäytti tiistaisessa vallankaappauksessa vaaleilla valitun pääministerin Nawaz Sharifin.

Eilen Musharraf julisti maahan poikkeustilan ja keskitti kaiken vallan itselleen. Pakistania uhkaa ulkomaisen lainoituksen loppuminen, jos se ei piakkoin ilmoita siirtymäaikataulua takaisin demokratiaan. Viimeksi tänään EU tuomitsi sotilaiden vallan Pakistanissa ja uhkasi lopettaa kehitysapunsa maalle elleivät sotilaat pikaisesti palauta maahan kansanvaltaa.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.