Mainos

Pakistanin papisto haluaa pyhää sotaa

Pakistanin muslimipapiston johto haluaa julistaa pyhän sodan Yhdysvaltoja ja sen liittolaisia vastaan, mikäli ne hyökkäävät Afganistaniin.

-Pakistanin ulema-neuvosto on vedonnut Yhdysvaltoja ja sen liittolaisia vastaan käytävän pyhän sodan julistamisen puolesta, mikäli ne hyökkäävät Afganistaniin, neuvosto sanoo uutistoimisto AFP:lle lähettämässään lausunnossa.

Neuvoston mukaan jokaisen muslimin velvollisuus on puolustaa muita muslimeja ja islamilaisia maita. Neuvosto vastustaa presidentti Pervez Musharrafin lupausta tukea Yhdysvaltoja taistelussa terrorismia vastaan.

-Kehotamme Musharrafia pitämään mielessä kansan mielialat ennen kuin hän ryhtyy käytännössä tukemaan Yhdysvaltoja, sanotaan neuvoston lausunnossa. Neuvosto aikoo järjestää Yhdysvaltain vastaisia mielenosoituksia ja muita tapahtumia perjantaina. Ulema-neuvosto on maan korkein uskonnollinen elin.

Taleban: Luovutusvaatimus tekosyy Talebanien tuhoamiseksi

Taleban on tänään vaatunut Osama bin Ladenia koskevien syytöksien perinpohjaista tutkimista ja kehottanut Yhdysvaltoja kärsivällisyyteen.

-Vetoamme Yhdysvaltoihin, jotta he olisivat hyvin kärsivällisiä. Haluamme Amerikan keräävän kaikki tiedot ja löytävän syylliset, sanoo Afganistanin hengellinen johtaja, mullah Mohammad Omar.

Omarin mukaan vaatimus bin Ladenin luovuttamisesta on vain tekosyy koko Taleban-hallinnon tuhoamiselle.

-Haluamme vakuuttaa koko maailmalle, ettei sen paremmin Osama kuin kukaan muukaan voi käyttää Afganistania ketään vastaan, Omar sanoo.

Talebanin johto vaatii todisteita bin Ladenin syyllisyydestä viikko sitten tapahtuneisiin terrori-iskuihin Yhdysvalloissa. Taleban ilmoitti, että todistusaineisto tulee luovuttaa "kolmelle islamilaiselle maalle", joilla tarkoitettaneen ilmeisesti Saudi-Arabiaa, Arabiemiirikuntia ja Pakistania.

(MTV3-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.