Mainos

Pakistanin pääministeri Washingtoniin

Pakistanin pääministeri Nawaz Sharif on matkustanut Washingtoniin tapaamaan presidentti Bill Clintonia. Heidän on tarkoitus keskustella Kashmirin tilanteesta.

Clinton suostui tapaamiseen keskusteltuaan ensin puhelimitse Intian pääministerin Atal Beharin Vajpayeen kanssa. Molemmat johtajat olivat sitä mieltä, että tilanne on vaarallinen ja saattaa kärjistyä, mikäli sitä ei ratkaista nopeasti. Intian joukot ovat yöllä käyneet Pakistanin tukemien muslimisissien kimppuun rakettien ja tykistöhyökkäysten avulla.

Pakistanin ampujat vastasivat Intian joukkojen koko eilispäivän ja läpi yön jatkuneeseen tulitukseen, viranomaiset sanoivat. Pakistanilaiset ampuivat Intian asemia ja raketinlaukaisimia Drassin alueella, jolla on viime viikkojen aikana käyty kovimmat Intian ja Pakistanin väliset taistelut vuosikymmeniin. Tulituksessa menehtyi neljä intialaista sotilasta ja loukkaantui neljä, heidän joukossaan intialainen toimittaja, viranomaiset kertoivat.

Sanomalehti Times of Indian mukaan Intia on kahden edellisen vuorokauden aikana menettänyt 38 sotilasta ja lentäjää.
Intian armeijan tiedottajan eversti Bikram Singhin mukaan intialaiset maajoukot ovat Drassin alueella enää puolentoista kilometrin päässä tulitaukolinjasta. Tulitaukolinjasta sovittiin vuonna 1972 maiden välisen toisen sodan jälkeen. Intia yrittää hyökkäyksillään ajaa sissit ja väitetyt Pakistanin sotilaat pois Intian puoleiselta Kashmirin alueelta.

Toukokuussa alkaneet taistelut ovat vakavin Intian ja Pakistanin välinen konflikti Kashmirissa lähes kolmeenkymmeneen vuoteen. Kaksi ydinasevaltiota on käynyt Kashmirin hallinnasta aikaisemmin kaksi sotaa.
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.