Mainos

Pakistanin Musharraf suunnittelee armeijan johdosta lähtöä

Musharraf piti asemansa armeijan ylipäällikkönä syrjäytettyään pääministeri Nawaz Sharifin vuonna 1999 verettömässä vallankaappauksessa.

Pakistanin presidentti Pervez Musharraf kaavailee luopuvansa armeijan komentajuudesta. Tämä kuitenkin edellyttää sitä, että hänet ensin valitaan toiselle virkakaudelle, kertoi hänen puolueensa pääsihteeri tänään.

Musharrafin nykyinen kausi päättyy 15. marraskuuta. Presidentin valitsee parlamentti, ja valinta on tehtävä ennen lokakuun puoltaväliä. Presidentti valitaan viideksi vuodeksi kerrallaan.

Pääsihteeri Mushahid Hussain Sayedin mukaan Musharraf noudattaisi lupaustaan ja luopuisi ylipäällikkyydestä valintansa myötä.

- Uskon että hän pitää sanansa. Hän oli asiasta erittäin varma, Sayed sanoi.

Kaksoisrooli kismittää

Musharraf piti asemansa armeijan ylipäällikkönä syrjäytettyään pääministeri Nawaz Sharifin vuonna 1999 verettömässä vallankaappauksessa. Presidentin kaksoisrooli on herättänyt maassa runsaasti närkästystä, ja häntä on viime kuukausina taivuteltu luopumaan univormustaan.

Esimerkiksi maanpaossa elävä entinen pääministeri Benazir Bhutto on sorvannut Musharrafin kanssa vallanjakosopimusta, jonka ehtona olisi Musharrafin ryhtyminen yksinomaan siviilipresidentiksi. Oppositio puolestaan on uhannut lähteä parlamentista, jos Musharraf ei taivu kiistassa.

Ongelmallisesta kaksoisroolista on myös tehty lukuisia valituksia maan korkeimpaan oikeuteen. Niitä ovat laatineet muiden muassa ääri-islamilainen Jamaat-e-Islami-puolue, poliitikko Imran Khan ja demokratiaa ajavien lakimiesten liitto. Korkeimman oikeuden puheenjohtaja tiedetään Musharrafin vastustajaksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.