Mainos

Pakistanin Musharraf saapui vierailulle Eurooppaan

Musharraf aloitti kiertomatkansa Belgiasta, jossa hänen oli määrä tavata maan johtoa sekä EU:n ja Naton edustajia.

Pakistanin presidentti Pervez Musharraf on aloittanutEuroopan kiertomatkansa, jonka aikana hän hakee länsimailta tukea hallitukselleen.

Samaan aikaan Pakistanissa väkivaltaisuudet kiihtyivät muslimien ashura-juhlan aikana. Turvallisuusjoukot tekivät eilen tyhjäksi suunnitelman surmata juhlivia shiiamuslimeja itsemurhapommi-iskuilla ja juomaveden myrkyttämisellä. Tänään toistakymmentä ihmistä haavoittui sinkoiskussa moskeijaan Hangun kaupungissa Koillis-Pakistanissa.

Musharraf aloitti kiertomatkansa Belgiasta, jossa hänen oli määrä tavata maan johtoa sekä EU:n ja Naton edustajia. Kahdeksan päivää kestävän matkansa aikana hän vierailee myös Britanniassa, Ranskassa ja Sveitsissä.

Musharraf joutuu matkansa aikana vastaamaan tiukkoihin kysymyksiin muun muassa maansa demokratian tilasta. Hänen uskottavuutensa ulkomailla on viime kuukausien poliittisen kaaoksen myötä rapautunut pahasti.

Länsimaat ovat huolestuneita parlamenttivaalien toteutumisesta Pakistanissa. Musharraf siirsi niitä julistettuaan viime vuonna maahan poikkeustilan ja on nyt luvannut pitää ne 18. helmikuuta.

Maa ajautui lisäksi yhä pahempaan kriisiin, kun oppositiojohtaja Benazir Bhutto murhattiin vaalikokouksessa joulukuussa.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.