Mainos

Pakistanin maanjäristyksen uhrimäärä noussut rajusti

Kuolonuhrien määrän raju lisäys johtuu tehostetuista ponnisteluista raunioiden raivaamisessa. Vielä eilen arvioitiin, että kuolonuhreja olisi 57 000, nyt luku on noussut yli 73 000:een.

Maanjäristyksen jälkeisiä raunioita Islamabadissa Pakistanissa

Pakistanin pelastusviranomaisten mukaan tämän hetkisten virallisten tietojen mukaan maanjäristyksessä kuolleita on yli 73 000. Kuolonuhrien määrän pelätään kutienkin nousevan vielä tätäkin korkeammaksi, silä ainakin 40 syrjäistä kylää on yhä tutkimatta.

Pakistanin hallituksen edustajan kenraalimajuri Farooq Ahmed Khanin mukaan loukkaantuneita on yli 69 000, joista suurin osa on loukkaantunut vakavasti.

Khanin mukaan kuolonuhrien määrän raju lisäys johtuu tehostetuista ponnisteluista raunioiden raivaamisessa. Vielä eilen Pakistanin pääministeri Shaukat Aziz arvioi, että kuolonhreja olisi 57 000.

Apua järistysalueelle tarvitaan

Farooq vetosi kansainväliseen yhteisöön, jotta se antaisi kaksi ambulanssilentokonetta loukkaantuneiden kuljettamiseksi sairaaloihin. Farooq vetosi myös telttojen saamiseksi 3,8 miljoonalle kodittomiksi jääneelle. Lisäksi lääkkeitä ja rokotteita jäykkäkouristusta ja muita tauteja vastaan tarvitaan.

Hätäapuna Pakistan on saanut vasta noin neljänneksen pyydetystä 550 miljoonasta dollarista. Valtavaan jälleenrakennustyöhön Pakistan on saanut kaksi miljardia dollaria niistä viidestä, joita se pyysi. Maa toivoo saavansa lisää varoja 19. marraskuuta pidettävässä konferenssissa, johon osallistuu YK:n pääsihteeri Kofi Annan.

(MTV3-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.