Mainos

Pakistanin järistysuhrien teltat eivät kestä talvea

Pakistanin maanjäristyksen uhrien auttamiseksi järistysalueelle toimitetut teltat eivät kestä talviolosuhteita. Telttoja on kuljetettu vuoristoalueille yhteensä yli 400 000 kappaletta. Myös tulipalot uhkaavat telttakyliä.

Suurin osa Pakistanin maanjäristysalueelle toimitetuista teltoista ei kestä talviolosuhteita. Pelastusviranomaiset etsivät nyt uusia keinoja ihmisten suojaamiseksi talvelta.

Telttoja on kuljetettu viime viikkoina vuoristoalueelle helikoptereilla, kuorma-autoilla ja aasin kyydillä yhteensä yli 400 000 kappaletta. Vain noin kymmenesosa näistä on talvikäyttöisiä.

Kehnompia telttoja on yritetty varustaa talvea paremmin kestäviksi muun muassa aaltopellillä ja muilla rakennusmateriaaleilla, mutta osa jää kokonaan käyttämättä.

- Ihmisten pitäminen kuivassa ja lämpimässä sekä ravittuina ja jokseenkin terveinä on edelleen jättimäinen haaste, YK:n avustustyön koordinaattori Jan Vandemoortele sanoi lehdistötilaisuudessa tänään.

Lokakuun 8. päivänä Pakistania vavisuttanut maanjäristys surmasi yli 73 000 ihmistä. Kodittomaksi jäi noin kolme miljoonaa.

Myös tulipalot uhkaavat Pakistanin järistysuhrien telttakylissä

Pakistanin maanjäristysalueen uhreja uhkaavat myös tulipalot, kun ihmiset yrittävät lämmitellä avotulien ääressä. Alkuviikosta kahdeksan ihmistä loukkaantui, kun yhdessä telttakylistä syttyi tuhoisa tulipalo. Viranomaiset kertoivat palosta tänään.

Sairaalaan toimitetusta uhrista kaksi on alueelle saapuneita turkkilaisia avustustyöntekijöitä. Pelastusviranomaisten mukaan telttakylien asukkaat ovat sytyttäneet avotulia liian lähelle tilapäissuojiaan tai jopa niiden sisälle, mikä on aiheuttanut vaaratilanteita jo aiemmin.

- Ihmiset ovat tottuneet polttamaan avotulta suojellakseen itseään kylmältä, mutta nyt he sytyttävät tulia liian lähelle leirejä, Kashmirin terveysasioista vastaava kenraalimajuri Abdul Malik sanoo.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.