Mainos

Pakistanin ja USA:n sotilasneuvottelut alkuvaiheessa

Yhdysvaltain ja Pakistanin väliset neuvottelut sotilasyhteistyöstä ovat vasta alustavassa vaiheessa, Pakistanin hallituksen edustaja sanoi tänään. Yhdysvaltain sotilasviranomaisia saapui Pakistaniin viikonloppuna keskustelemaan yhteistyöstä mahdollisesti Afganistaniin tehtävän vastaiskun yhteydessä.

Pakistanin mukaan kyseessä ovat vasta "alustavat tunnustelut". Keskustelujen on määrä valmistaa tietä amerikkalaisten varsinaiselle sotilasdelegaatiolle, jota odotetaan Pakistaniin myöhemmin.
Päädelegaation tarkasta saapumisajankohdasta ei vielä ole tietoa.

Pakistanin presidentti, kenraali Pervez Musharraf (kuvassa) tapaa tänään Euroopan unionin ulkopoliittista johtoa. EU:n valtuuskuntaa johtaa puheenjohtajamaan Belgian ulkoministeri Louis Michel ja sen on määrä vierailla kaikkiaan kuudessa muslimivaltiossa: Pakistanissa, Iranissa, Saudi-Arabiassa, Egyptissä, Jordanissa ja Syyriassa.

Kierroksen tarkoituksena on varmistaa maiden tuki Yhdysvaltain kokoamalla terrorismin vastaiselle liittoumalle.

-Me haluamme tehdä ehdottoman selväksi sen, että terrorismin vastainen kampanja koskee koko maailmaa. Siinä ei ole kyse Amerikan ja Euroopan liittoutumisesta islamilaisia maita vastaan, EU:n ulkosuhteista vastaava komissaari Chris Patten sanoi toimittajille.

Pakistan on luvannut tehdä yhteistyötä Yhdysvaltojen kanssa Afganistanissa piileskelevän Osama bin Ladenin kiinniottamiseksi. Pakistan on mm. antanut Yhdysvalloille luvan käyttää ilmatilaansa sekä suostunut tiedustelutietojen vaihtoon. Sen sijaan mahdollisesta maajoukkojen hyökkäyksestä Pakistanista käsin ei ole tiettävästi sovittu.

(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.