Mainos

Pakistanin ex-pääministeri haastaa Musharrafin

Pakistanin korkein oikeus päätti aiemmin päivällä, että entinen pääministeri Nawaz Sharif voi palata kotimaahan seitsemän maanpakovuoden jälkeen.

Pakistanin entinen pääministeri Nawaz Sharif haastaa presidentti Pervez Musharrafin ensi kesän vaaleissa. Lontoossa asuva Sharif sanoi palaavansa kotimaahansa mahdollisimman pian.

- Tämä on lopun alku Musharrafille. Puolueeni aikoo mukaan vaaleihin ja minä kuulun mukaan pakettiin. Tulen kampanjoimaan ja johtamaan kampanjaa, Sharif vakuutti tänään.

- Tämä on voitto myös demokraattiselle kamppailulle. Diktatuuri on hävinnyt, demokratia on voittanut ja Pakistanin perustuslaki on voittanut, Sharif jatkoi.

Pakistanin korkein oikeus päätti aiemmin päivällä, että Sharif, 57, voi palata kotimaahan seitsemän maanpakovuoden jälkeen.

Musharraf syöksi Sharifin vallasta vuoden 1999 vallankaappauksessa. Sharif tuomittiin tämän jälkeen elinkautiseen vallankaappauksesta, veronkierrosta ja maanpetoksesta. Hän pakeni veljensä Shahbazin kanssa Saudi-Arabiaan.

Oikeuden mukaan Sharifien paluulle ei ole esteitä. Pakistanin hallituksen mukaan Sharifia ja hänen veljeään uhkaa kuitenkin oikeudenkäynti, mikäli he palaavat maahan. Musharrafin hallituksen mukaan Sharifit suostuivat aikanaan vapaaehtoisesti lähtemään maanpakoon kymmeneksi vuodeksi. Sharif kiistää tämän.

Sharif ja toinen entinen Pakistanin pääministeri Benazir Bhutto ovat kumpikin uhanneet asettua ehdolle maan parlamenttivaaleissa ensi vuonna. Molemmat ovat tällä hetkellä maanpaossa.

Sharif toimi Pakistanin pääministerinä 1990-1993 ja 1997-1999.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja