Mainos

Pakistanin ex-pääministeri aikoo asettua ehdolle vaaleissa

Pakistanin entinen pääministeri, maanpaossa elävä Benazir Bhutto sanoi tänään aikovansa edelleen asettua ehdolle lokakuun vaaleissa ja pyrkivänsä päämäärätietoisesti pääministerin paikalle.

Bhutto aikoo asettua ehdolle siitä huolimatta, että presidentti Pervez Musharraf runnoi aiemmin kesällä läpi lain, joka estää Bhuttoa nousemasta pääministeriksi. Lain mukaan kahdesti aiemmin pääministerinä ollut henkilö ei enää voi tulla valituksi.

Bhutto sanoi, että vaaleilta puuttuu uskottavuus, mikäli hän ei saa asettua ehdolle. Hän sanoo jättävänsä tarvittavan hakemuksen vaaliviranomaisille elokuun 24. päivän takarajaan mennessä. Hän kertoi aiemmin aikovansa palata Pakistaniin elokuun lopussa tai syyskuun alussa, vaikka saattaa joutua pidätetyksi saapuessaan maahan.

Bhutto on pysytellyt poissa Pakistanista häntä vastaan nostettujen korruptiosyytteiden takia. Bhutto on kiistänyt syytökset. Hänelle on langetettu kolmen vuoden vankeusrangaistus oikeudenkäynnin pakoilusta.

Bhutton PPP-puolue vetäytyi vaaleista, koska tämä ei vaikuttanut saavan asettua ehdolle. Puolue perusti kuitenkin erillisen siiven, joka osallistuu vaaleihin ilman Bhuttoa. Sen jäsenet ovat ilmoittaneet, että mikäli he voittavat vaalit, Bhutto on heidän ehdokkaansa pääministeriksi.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.