Mainos

Pakistanilaisia rahanhuijauskirjeitä liikkeellä

Keskusrikospoliisi varoittaa yrityksiä ja yhteisöjä pakistanilaisista petoskirjeistä. Useat suomalaiset yritykset ovat saaneet parin viime viikon aikana Pakistanista lähetetyn tiedotteen, jossa haetaan yhteistyökumppania ulkomailta tehtävälle varojen siirrolle.

Tiedotteen allekirjoittanut henkilö väittää työskentelevänsä Pakistanin liikenneministeriössä. Tiedotteessa mainitaan tienrakennusurakka, josta yli jääneet varat halutaan siirtää ulkomaille. Yhteistyökumppaniksi haetaan ulkomaista tahoa, joka voisi toimia välittäjänä turvallisesti ilman epäilyjä. Palkkioksi tarjotaan osuutta siirrettävistä varoista.

Rikosylikonstaapeli Ossi Kähönen vertaa Pakistanista tulleita kirjeitä jokin aika sitten Nigeriasta tulleisiin yhteydenottoihin.
-Kun yritykset ovat aikansa käyneet faksikirjeenvaihtoa ja rahan pitäisi olla valmis siirrettäväksi, huijariosapuoli ilmoittaakin, että suomalaisyrityksen pitää lähettää joku maksu ennen kuin rahat voidaan siirtäää, Kähönen kertoo. Nigerialaistapauksissa pyydetyn etukäteismaksun syyksi on usein ilmoitettu se, että Nigerian valtio perii rahansiirrosta veron. Suomalaisyritykselle on sanottu, että maksua ei voi jostakin syystä irrottaa siirrettävästä summasta. Suomalaiset ovat lähettäneet jopa satoja tuhansia markkoja Nigeriaan, jonka jälkeen yhteistyökumppanista ei ole kuulunut mitään. -Näissä pakistanilaisissa kirjeissä on kyseessä todennäköisesti sama kuvio, Kähönen arvioi.

Poliisi neuvoo olemaan vastaamatta

Rikosylikonstaapeli Ossi Kähösen mukaan Suomesta on mennyt useita miljoonia markkoja huijattua rahaa Nigeriaan. Pakistanilaispetokseen ei kukaan ole tiettävästi vielä langennut. Kähösen mukaan pakistanilais- ja nigerialaishuijarit ovat lähestyneet kirjeillään niin yhden hengen pikkuyrityksiä kuin suuria kansainvälisiä konserneja. Kähönen neuvoo yrityksiä olemaan välittämättä kirjeistä.
-Niitä lähetellään niin kauan kuin niihin vastataan. Kähösen mukaan ulkomaisilla huijareilla on käytössään todennäköisesti suomalaisia yrityshakemistoja. Osoitteita ja faksinumeroita kaivetaan myös sanomalehdistä ja internetistä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.