Mainos

Pakistanilaisessa moskeijassa pommi-isku

Sialkotin kaupungissa Itä-Pakistanissa sijaitsevaan moskeijaan on tehty tuhoisa itsemurhaisku. Ainakin 25 ihmistä kuoli ja kymmenet loukkaantuivat.

Shiiamuslimit joutuivat tänään verisen hyökkäyksen kohteeksi Itä-Pakistanissa. Ainakin 25 ihmistä kuoli ja kymmenet haavoittuivat, kun itsemurhaiskun tekijä räjäytti pommin moskeijassa Sialkotin kaupungissa.

Moskeijassa oli räjähdyshetkellä tuhatkunta ihmistä osallistumassa perjantairukouksiin. Silminnäkijöiden mukaan tuntematon mies käveli moskeijaan kantaen salkkua ja räjäytti itsensä rukoilijoiden keskellä.

- Olimme kuuntelemassa khutbaa (imaamin pitämää saarnaa), kun yhtäkkiä räjähti. Sitten syntyi paniikkia, verta oli kaikkialla ja ihmiset huusivat, kuvaili paikalla ollut Hamid Naqvi. Hän sai räjähdyksessä sirpalehaavan ja puhui toimittajille sairaalassa.

Sadat pommi-iskusta raivostuneet shiiamuslimit riehuivat myöhemmin kaupungin kaduilla ja polttivat muun muassa kaksi poliisiautoa.

Mikään ryhmä ei ilmoittautunut heti isku tekijäksi. Kahdeksan epäiltyä on kuitenkin otettu kiinni, kertoivat poliisilähteet. Sunnimuslimien taistelijoita on aiemmin epäilty hyökkäyksistä shiiakohteita vastaan Pakistanissa.

Viranomaisten mukaan isku saattoi olla kosto yhden etsityimmän militanttiepäillyn, Amjad Hussain Farooqin, tappamisesta viime sunnuntaina. Farooqin uskotaan toimineen yhteyshenkilönä al-Qaida-verkoston ja paikallisten ääriryhmien välillä.

- Isku saattoi liittyä siihen surmaan. Se on terroriteko ja sillä pyritään aiheuttamaan sekasortoa, totesi tiedotusministeri Rashid Ahmed.

Sialkot sijaitsee 170 kilometrin päässä pääkaupungista Islamabadista lähellä Pakistanin ja Intian välistä rajaa. Kaupunkiin julistettiin poikkeustila iskun jälkeen.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.