Mainos

Pakistaniin julistettiin poikkeustila

Pakistanin presidentti Mohammad Rafiq on julistanut maahan poikkeustilan. Maan virallisen uutistoimiston APP:n mukaan presidentti ilmoitti samalla myös ulkomaankaupan väliaikaisista rajoituksista. Määräykset annettiin vain muutamia tunteja sen jälkeen, kun Pakistan oli tehnyt viisi ydinkoetta vastineena Intian kaksi viikkoa sitten tekemille viidelle ydinkokeelle.

Uutistoimisto APP:n mukaan presidentti julisti poikkeustilan perustuslain mukaisesti tilanteessa, jossa maa on ulkopuolisen uhan alainen. Hätätilalla on rajoitettu ihmisten perusoikeuksia, kuten vapaata liikkumista, kokoontumisvapautta ja henkilökohtaista turvallisuutta.

Erillisellä määräyksellä on rajoitettu myös ulkomaisten pankkitilien käyttöä ja kaupankäyntiä. Maassa sijaitsevat ulkomaiset pankit pelkäävät pakistanilaisten ryntäystä tyhjentämään tilejään ulkomaisten talouspakotteiden takia.

Pakistan vetosi aiemmin eilen Genevessä kokoontuvaan aseidenriisuntakokoukseen, jotta se kehottaisi Intiaa pidättäytymään iskusta Pakistanin ydinlaitoksia vastaan. Pakistan on saanut luotettavaa tietoa siitä, että Intia suunnittelee iskua, maan ulkoministeriö kertoi eilen. Samalla se uhkasi kostaa iskun massiivisella vastaiskulla heti.

Intia kiisti välittömästi syytökset ja kuvasi niitä pahansuoviksi. Pakistanin syytökset ovat pahansuopia ja täysin perättömiä, sanottiin Intian ulkoministeriön antamassa lausunnossa.

Pakistan on pyytänyt YK:n pääsihteeriä Kofi Annania estämään Intian hankkeet, joista Pakistan sanoo saaneensa luotettavaa tietoa keskiviikkoiltana. Myös YK:n turvallisuusneuvoston pysyville jäsenille on ilmoitettu uhasta.
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.