Mainos

Pakistaniin apua "nyt tai ei koskaan"

YK:n tarvike- ja loukkaantuneiden kuljetukset päättyvät ensi viikolla ellei lisää rahaa saada heti.

YK ilmoittaa, että kymmenientuhansien Pakistanin maanjäristyksistä selvinneiden ihmisten auttaminen vaarantuu, elleivät avunantajat anna heti lisää 250:tä miljoonaa dollaria eli 205:tä miljoonaa euroa.

Hätäapuna pyydetystä 550 miljoonasta dollarista on saatu käyttöön vasta 111 miljoonaa. Eilinen avunpyyntö toi lisää vain 16 miljoonaa dollaria eli 13 miljoonaa euroa.

YK:n hätäavun koordinaattori Jan Vandemoortele sanoi Muzaffarabadissa että tarvitaan ainakin 200-250 miljoonaa dollaria lisää nyt.

-Suoraan sanoen: nyt tai ei koskaan; meille ei tule toista tilaisuutta, Vandemoortele jatkoi.

Vandemoortelen mukaan varat olisi tarvittu jo "eilen". Hänestä on käsittämätöntä, ettei varoja ole saatu. Himalajalla on pian talvi, ja monet maanjäristyksestä selvinneistä ovat ilman ruokaa ja suojaa.

YK:n helikopterit pystyvät kuljettamaan tarvikkeita vuoristokyliin ja loukkaantuneita sairaaloihin enää vain ensi viikolla, ellei lisävaroja saada.

Pakistanin sisäministeri Aftab Ahmed Khan Sherpao kertoo, että Pakistanissa kuolleiden määrä on noussut 55000:een. Loukkaantuneita on 78000. Intian Kashmirissa kuoli 1300 ihmistä.

Maailman elintarvikeohjelmalla on ruokaa puolelle miljoonalle ihmiselle talveksi, kertoi järjestön työntekijä Michael Jones samassa tiedotustilaisuudessa. Ruokaa tarvitsevia on kuitenkin 2,3 miljoonaa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.