Mainos

Pakistan vapautti oppositioaktivisteja ja pidätti toimittajia

Pervez Musharraf vaatii korkeinta oikeutta vahvistamaan hänen valintansa uudelle virkakaudelle. Lopullista päätöstä odotetaan ylihuomenna.

Pakistanin hallitus on tänään aloittanut mielenosoituksissa pidätettyjen asianajajien ja opposition edustajien vapauttamisen. Sisäministeriö ilmoitti päästäneensä telkien takaa 3400 ihmistä ja vapauttavansa pian 2000 lisää.

Poliisit pidättivät kuitenkin samaan aikaan maan suurimmassa kaupungissa Karachissa yli 150 toimittajaa, kertoivat paikalliset tiedotusvälineet. Turvallisuusjoukot löivät marssijoita pampuilla, kun he vastustivat presidentti Pervez Musharrafin määräämää poikkeustilaa. Useita ihmisiä loukkaantui.

Poikkeustila hankaloittaa myös opposition valmistautumista parlamenttivaaleihin, jotka on tarkoitus pitää 8. tammikuuta. Oppositiopuolueiden mielestä vaaleja ei voida järjestää, jos poikkeustila on edelleen voimassa ensi vuoden alussa.

Musharraf vaatii puolestaan korkeinta oikeutta vahvistamaan hänen valintansa uudelle virkakaudelle. Lopullista päätöstä odotetaan ylihuomenna. Presidentti on luvannut jättää tehtävänsä armeijan komennossa, kun nimitys varmistuu.

- Hän ei ole ollut koskaan niin heikko kuin nyt. Hänet on tuomittu kansanvälisesti, paikallisesti ja kansalaisjärjestöissä. Kaikki ovat häntä vastaan, arvioi politiikan asiantuntija, entinen ministeri Shafqat Mahmood.

Musharraf matkusti Saudi-Arabiaan mahdollisesti tapaamaan entistä pääministeri Nawaz Sharifia, joka on ollut maapaossa vuoden 1999 vallankaappauksesta lähtien.

Sharif kertoi eilen, ettei hän suostu keskustelemaan Musharrafin kanssa, ellei poikkeustilaa kumota. Musharraf ei ole toistaiseksi päästänyt Sharifia palaamaan Islamabadiin.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.