Pakistan vapautti Musharrafin vastustajan

Maanpaossa oleva merkittävä Pakistanin oppositiojohtaja tuomittiin maanpetoksesta 23 vuoden vankeuteen kolme vuotta sitten. Hänen vapauttamisensa on poliittinen vastaisku presidentti Pervez Musharrafille.

Pakistanin korkein oikeus on määrännyt tärkeän oppositiojohtajan vapautettavaksi vastoin presidentti Pervez Musharrafin tahtoa.

Maanpaossa olevan Pakistanin entisen pääministerin Nawaz Sharifin liittolainen Javed Hashmi tuomittiin maanpetoksesta 23 vuoden vankeuteen vuonna 2004. Hashmi tuomittiin hänen levitettyään presidenttiä arvostellutta kirjettä, jonka kirjoittajiksi hän väitti Musharrafia vastustavia armeijan virkamiehiä.

Korkein oikeus vapautti Hashmin takuita vastaan. Hän on myös itse valittanut tuomiostaan ja valituksen käsittely on kesken.

Mielenkiintoisen tapauksesta tekee myös se, että oikeuslähteiden mukaan korkeimman oikeuden istuntoa johti hiljattain virkansa takaisin saanut puheenjohtaja Iftikhar Chaudhry. Korkein oikeus palautti Musharrafin erottaman Chaudhryn virkaansa heinäkuussa.

Hashmin vapauttaminen on jälleen uusi poliittinen vastaisku presidentti Musharrafille ensi vuoden alussa järjestettävien vaalien alla.

(MTV3-STT-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat