Pakistan sai lupauksia miljardien lisäavusta

Maanjäristyksen runtelema Pakistan on saamassa miljardien eurojen edestä lisää apua. Apupaketista sovittiin Pakistanissa järjestetyssä avunantajien konferenssissa.

YK:n pääsihteeri Kofi Annan keräsi tänään lisää rahaa Pakistanin maanjäristyksen uhreille. Annan osallistui Pakistanissa järjestettyyn avustuskokoukseen, jossa annettiin suuria lupauksia kukkaronnyörien höllentämisestä.

Pakistan sai sitoumuksia yhteensä melkein viiden miljardin euron apupaketista. Se on enemmän kuin Pakistan on pyytänyt kodittomien auttamiseen ja tuhoutuneiden alueiden jälleenrakennukseen.

Maailmanpankki ja Aasian kehityspankki ilmoittivat hyväksyneensä 1,7 miljardin euron lainatuen. Yhdysvalloista on tulossa yli 430 miljoonaa euroa, joka sisältää tähän mennessä myönnetyt 130 miljoonaa.

Suomi puolestaan on myöntänyt Pakistanin maanjäristysalueen jälleenrakennukseen kymmenen miljoonaa euroa, kerrotaan Suomen Islamabadin-suurlähetystön tänään julkaistussa tiedotteessa.

Himalajan armoton talvi uhkaa eloonjääneitä

Pakistanin pääministeri Shaukat Aziz muistutti, että Pakistan käy taistelua aikaa vastaan.

- Talvi on jo saapunut uhkaamaan eloonjääneiden henkeä. On olemassa tarve toimia ja se tarve on nyt, hän totesi.

Myös Annan varoitti talven lähestymisestä. Kamiinoista ja polttoaineesta on edelleen huutava pula.

- Himalajan armoton talvi on jo lähes täällä, ja siitä on tulossa viikko viikolta yhä ankarampi, Annan sanoi.

Lokakuun alun maanjäristyksessä sai surmansa lähes 74 000 ihmistä. Se vei kodin kolmelta ja puolelta miljoonalta ihmiseltä lähinnä Pakistanin puoleisessa Kashmirissa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat