Mainos

Pakistan kiistää bin Ladenin oleskelun

Pakistan tyrmää tuoreeltaan väitteen terroristiepäillyn Osama bin Ladenin oleskelusta Pakistanissa.

Pakistanin ulkoministeriön tiedottajan mukaan bin Ladenin oleskelusta maassa ei ole mitään todisteita eikä viitteitä.
-Kaikki Afganistanista Pakistaniin pyrkineet on pidätetty, ulkoministeriön tiedottaja Aziz Ahmed Khan sanoi. Hänen mukaansa Pakistan on keskittänyt Afganistanin vastaiselle rajalle "maksimimäärän" joukkoja estääkseen bin Ladenin al-Qaeda-verkoston taistelijoiden pääsyn maahan.

Myös Jamiat Ulema-i-Islam-puolueen johtaja Fazalur Rehman kuittasi vitsinä väitteen siitä, että hän suojelisi bin Ladenia.
-Tämä ei ole totta. Se voi olla poliittinen juoni, Rehman sanoi. Rehman on tukenut bin Ladenia pitkään ja hän auttoi muodostamaan Afganistania hallinneen Taleban-liikkeen. Tällä hetkellä Rehman elää kotiarestissa Dera Ismail Khan -nimisessä kaupungissa Pakistanissa.

Afganistanin puolustusministerin edustaja sanoi aikaisemmin illalla, että Osama bin Laden piileskelee Pakistanissa. Mohamad Habeelin mukaan bin Laden elää niiden ääri-islamilaisten johtajien suojeluksessa, jotka aikanaan olivat mukana synnyttämässä Taleban-liikettä.
-Osama itse on Fazalur Rehmanin suojeluksessa Pakistanissa, mutta emme tarkkaan tiedä missä päin maata, totesi Habeel uutistoimisto Reutersille.

Habeelin mukaan bin Ladenilla ei enää ole Afganistanissa tukijoita.
-Hänellä ei ole kannattajia...enää. Joitakin yksittäisiä tukijoita voi vielä olla piilossa, mutta kaiken kaikkiaan voidaan sanoa, että hänen vastarintansa on ohi. Loput häntä tukeneet joukot ovat paenneet Afganistanin ja Pakistanin raja-alueille, kertoi Habeel.

Bin Laden ylistää iskujen tekijöitä

Qatarilainen televisioasema Al Jazeera on esittänyt videonauhan, jolla bin Laden ylistää terrori-iskujen tekijöitä.

Nauhan mukaan bin Laden sanoo 19 opiskelijan järisyttäneen Amerikan valtakuntaa. Videolla bin Laden sanoo, että siunatut iskut olivat vastaus Palestiinan ja Irakin tapahtumiin.

(MTV3-STT-Reuters)

(Seitsemän uutiset 27.12.2001)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.