Mainos

Pakistan huolissaan turvallisuudestaan Intian ydinasekehityksen takia

Pakistan vastaa Intian ydinkokeeseen itsenäisesti, ja vastatoimia eivät sanele ulkovallat, ilmoitti Pakistanin pääministeri Nawaz Sharif tänään.

Pääministeri Sharifin mukaan Pakistan on "oikeutetusti huolissaan turvallisuudestaan" Intian maanantaisen ydinkokeen jälkeen.
-Pakistanilla on oikeus ryhtyä kaikkiin toimiin, joita se pitää turvallisuutensa kannalta olennaisina. Päätös niistä on yksin meidän, Sharif sanoi kommentoidessaan Intian ydinkoetta. Sharif antoi lausuntonsa palattuaan Keski-Aasian matkaltaan. Pakistanilaisista hallituslähteistä kerrottiin, että pääministeri Sharif tapaa vielä tiistaina Pakistanin ydinohjelman johtajan Abdul Qadeer Khanin. Khan on aiemmin sanonut, että Pakistan kykenee koska tahansa tekemään ydinkokeen.

Pakistan ja sen naapurimaa Intia ovat ns. kynnysvaltioita, joilla uskotaan joko jo olevan ydinaseita tai valmius valmistaa sellaisia nopeasti. Intia ja Pakistan ovat käyneet keskenään kolme sotaa itsenäistyttyään vuonna 1947. Pakistanin ulkoministeriön edustaja sanoi maanantaina, että Intian kolme maanalaista ydinkoetta olivat kuolinisku maailmanlaajuisille aseidenriisuntapyrkimyksille.

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.