Mainos

Pakistan: Afganistan tuskin luovuttaa bin Ladenia

Pakistanin sotilasjohtaja ei usko Talebanin luovuttavan bin Ladenia. Maa kieltäytyy myös lähettämästä joukkojaan sotilaalliseen operaatioon Afganistania vastaan.

Musharraf, Pervez

Pakistanin sotilasjohtaja Pervez Musharraf on sanonut uutiskanava CNN:lle, että toiveet Osama bin Ladenin luovuttamisesta Afganistanista ovat heikot.

Musharraf jatkoi kuitenkin, että Pakistan on valmis uusiin neuvotteluihin bin Ladenin luovuttamisesta. Pakistanin kaksi aiempaa talebanien taivutteluyritystä ovat päättyneet tuloksettomina.

Musharraf sanoi myös toivovansa, että Taliban suostuisi vapauttamaan pidättämänsä kahdeksan ulkomaista avustustyöntekijää. Työntekijöitä syytetään kristinuskon levittämisestä.

Pakistanilaisten joukkojen osallistuminen sotilasoperaatioihin Afganistanissa ei Musharrafin mukaan ole mahdollista.

-En haluaisi pakistanilaisten joukkojen ylittävän Afganistanin rajaa, enkä usko sitä niiltä vaadittavan, Musharraf muistutti.

Ei amerikkalaisjoukkoja Pakistaniin

Samalla Musharraf kumosi tiedot siitä, että Pakistanissa jo olisi Yhdysvaltain joukkoja.

Sotilasjohtaja tähdensi myös, että Pakistanille ei ole toimitettu mitään todisteita saudimiljonääri Osama bin Ladenin osuudesta Yhdysvaltain terrori-iskuihin.

-Meille ei ole vielä toimitettu todisteita. Kaikki mitä itsekin tiedän, on peräisin televisiosta, Musharraf kuittasi.

Musharraf sanoi kuitenkin uskovansa, että Yhdysvallat aikoo tulevaisuudessa jakaa ei-salaisiksi luokittelemiaan tietoja Pakistanin kanssa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.