Mainos

Päivystävä meteorologi: juhannussää muuttuu epävakaisemmaksi

Forecan päivystävän meteorologin Juha Föhrin mukaan sää on tänään juhannusaattona aurinkoinen, lämmin ja lähes pilvetön suuressa osassa maata, mutta huomenna taivaalle ilmaantuu pilviä.

– Etelässä ja lännessä on lähes pilvetöntä. Itäisen Suomen pohjoisosissa ja Pohjois-Pohjanmaalla pilvisyys vaihtelee ja siellä saadaan kumpupilviä, mutta ne menevät illaksi ja yöksi pois.

– Suuri osa Lappia sekä Koillismaa kuuluvat aika pilviseen vyöhykkeeseen. Itä-Lapissa lämpötila on tänään jäämässä jopa alle kymmeneen asteeseen, kun se kaikkialla muualla on selvästi korkeampi.

Forecan ennusteen mukaan etelässä päästään tänään aivan rannikkoa lukuun ottamatta jopa yli kahdenkymmenen asteen lukemiin. Maan keskiosissa lämpötila on 14-18 astetta ja Lapin länsiosissakin yli 10 astetta.

Lauantaina ja sunnuntaina pilviä, ehkä sadetta

Sää muuttuu juhannuspäivänä pilvisemmäksi ja epävakaisemmaksi.

– Jää nähtäväksi saako etelärannikko ja Kaakkois-Suomi lauantaina sadetta vai ei. Voi olla, että jatkuvat sateet jäävät Suomen etelä- ja kaakkoispuolelle, mutta täytyy lähteä siitä kuitenkin että sateen mahdollisuus kasvaa selvästi etelärannikolla viimeistään sunnuntain vastaisena yönä.

Pohjoisessa pilvisyys vaihtelee.

– Päivälämpötilat ovat Lapissakin lähellä 20 astetta pilvisyydestä riippuen.

Keskimääräinen juhannus

Meteorologi Föhrin mukaan tämänvuotinen juhannus on säiden puolesta hyvin lähellä keskiarvoja.

– No on kyllä aika lähellä ajankohdan keskiarvoja. Paitsi nuo Itä-Lapin alle kymmenen asteen lämpötilat, ne on vähän omaa luokkaansa. Mutta ne on menossa kyllä ja voi olla, että Lapissa lopputulos on viimeistään sunnuntaina sellainen, että ollaan jo keskiarvojen yläpuolella, mutta kokonaisuutena tavanomainen juhannus lämpöolojen puolesta.

Vaaralliseksi luokiteltavia sääilmiöitä ei Föhrin mukaan ole tulossa. Ukkosen mahdollisuus on hyvin pieni.

– Jos tämä nyt olisi vähän sellainen turvallisempi juhannus sitten. Riippuu ihmisistä. Täytyy taas kerran huomauttaa, kun saa mediatilaa, että sinne vesille ei pidä kännissä mennä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.