Mainos

Päivystäjä: Hätäkeskuksesta tilataan pitsaa

Valtakunnallista 112-päivää vietetään tänään. Sen kunniaksi järjestetään yli 100 turvallisuuteen liittyvää tapahtumaa ympäri Suomea.

Hätäkeskuslaitoksen mukaan päivän tarkoituksena on miettiä, miten kansalaiset voivat tehdä omasta ja toisensa arjesta turvallisempaa. Tänään opetellaan myös hätänumeron oikeanlaista käyttöä. Porin hätäkeskuksen päivystäjä Taija Niiniviita kertoo, minkälaista on olla päivystäjä.

- Joka kerta kun puhelin pirahtaa, mietityttää, mitä sieltä voi tulla vastaan. Se on maan ja taivaan väliltä. Joka päivä tulee häiriöpuheluita. Ihmiset eivät ymmärrä, että jos soitetaan pilapuhelu tai tilataan pitsaa hätäkeskuksesta, samalla linjassa voi olla joku avun tarpeessa oleva jonottamassa, kertoo Niininvirta. 

Kaikki pääsevät harjoittelemaan hätätoimia

Tämän päivän teema on ”Ennakointi vie vaaroilta voimat”. 

Viranomaiset, yhdistykset ja aktiiviset kansalaiset järjestävät yhdessä Hätäkeskuslaitoksen kanssa turvallisuuteen liittyviä kaikille avoimia tapahtumia. Ohjelmissa on muun muassa tulipalon sammutusta, sairaalakuljetuskoulutusta, ensiaputaitojen opettelua ja turvallisuusoppitunteja koululaisille. 

112-päivä on Suomen suurin turvallisuuden yhteistyökampanja ja tärkeä myös Euroopan laajuisesti. Päätapahtuma järjestetään Turussa. 112-päivää on vietetty jo 17 vuotta.

Muiden paikkakuntien ohjelmat löytyvät täältä.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.