Mainos

Päivittäistavarakauppa: Laatu-uutiset hätkähdyttävät

Päivittäistavarakauppa ry pitää MTV:n 45 minuuttia -ohjelman sekä Huomenta Suomen esiin nostamia elintarvikkeiden laatu-uutisia hätkähdyttävinä. Päivittäistavarakauppa ry sanoo tiedotteessaan suhtautuvansa vakavasti julkisuudessa esitettyihin viranomaistietoihin. Viranomaistietojen mukaan jopa 40 prosenttia tuoretuotteista on mikrobiologiselta laadultaan joko huonoja tai välttäviä.

- On mielenkiintoista nähdä valvontaraportin tulokset eli missä ketjun kohdissa on niitä ongelmakohtia, jotka aiheuttavat puutteita laadussa. Selvitetään tietenkin antavatko ne meillä tarvetta muutoksiin, sanoo elintarvikeasiantuntija Merja Söderström.

Aamun Huomenta Suomi -lähetyksessä Helsingin kaupungin eläinlääkäri toi esille, että elintarvikkeiden valvonta on koko ketjun asia. Päivittäistavarakauppa ry yhtyy näkemykseen. Päivittäistavarakauppa ry näkee erittäin tärkeänä, että tuotteiden säilyvyys ja laaduntarkkailu toteutetaan kaikissa ketjun osissa osaavasti. Kauppa vastaa luonnollisesti lopputuotteen laadusta.

- Esimerkiksi kalan kohdalla kysymys on hankala, sillä yleensä laitokset ja kalatukut ovat niitä, jotka tekevät nämä säilyvyystestit. Ne määrittävät myös viimeisen käyttöpäivän ja merkinnät. Kauppa määrittelee ne vain silloin kun kauppa itse käsittelee kalaa. Yleensä kappa määrittelee tuotteiden säilyvyyttä melko vähän, sanoo Merja Söderström.

Kaupan tärkein kilpailuasia on kuluttajan luottamus, johon elintarvikkeiden laatu liittyy olennaisena osana. Tuotteen valmistaja tai pakkaaja vastaa säilyvyyden määrittämisestä ja päiväysmerkinnän asettamisesta.

Päivittäistavarakauppa kertoo käyvänsä valvontaraportin perusteella vuoropuhelua viranomaisten ja ketjun toimijoiden kanssa siitä, ovatko esimerkiksi kalan myyntiajat liian pitkät ja antaako raportti aihetta muutoksiin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.