Päivi Räsänen komentaa miehet kotitöihin!

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsäsen mukaan perinteiset sukupuoliroolit tarkoittavat kotitöiden tasaista jakautumista.

Perinteisen kodin ja arvojen puolestapuhujana tunnettu Päivi Räsänen kertoo kannattavansa tasa-arvoa.

– On suuri ongelma, että naiset kantavat yleensä suurimman vastuutaakan kodin töistä ja lastenhoidosta Suomessa. Itse olen näiden perinteisten perhearvojen ymmärtämisellä nimenomaan tarkoittanut tällä miesten vastuun ja osallistumisen kasvattamista.

Räsäsen mukaan oma aviomies Niilo Räsänen on tässä esimerkillinen.

– Hän on halunnut tukea minua urallani ja ollut koti-isänä kuusi vuotta. Mieheni on todella kantanut vastuunsa lastemme kasvatuksesta ja kotityöt jakautuvat meillä tasaisesti.

Lapsilisä kaikille

– Ehdotamme lapsiperheiden huoltajavähennystä, joka tulee vain toiselle vanhemmista, jotta se on tasavertainen myös yksinhuoltajille. Mitä pienemmät tulot ihmisellä on, sitä suurempana edun saa. Tällöin pientä palkkaa saavat yksinhuoltajat olisivat suurin saajaryhmä.

Lapsilisät Räsänen sen sijaan pitäisi ennallaan.

– Lapsilisä on tarkoitettu lapsen kuluihin ja tasaamaan lapsettomien ja lapsiperheiden tuloeroja. Tuloeroja on tasattava verotuksen kautta.

Räsänen tekisi lapsilisästä etuoikeutetun tulon toimeentulotukea määrättäessä.

– Silloin tukea ei vähennetä, jos saa samalla lapsilisää. Nyt lapsilisän korotus on mennyt esimerkiksi heillä täysin hukkaan, koska niistä leikataan samantien pois.

Kuvat: Lehtikuva

Hannele Järvelä/ MTV3

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja