Mainos

"Päivi Räsänen eheyttämishoitoon ja elämään avioliitossa toisen naisen kanssa"

Turun yliopiston avaruustähtitieteen professori, kirjailija Esko Valtaoja arvostelee kovin sanoin kristillisdemokraattien puheenjohtajan Päivi Räsäsen homonäkemyksiä. Valtaoja kirjoittaa Turun Sanomien kolumnissaan, että Ylen Ajankohtaisen Kakkosen homoillassa kuultujen kaltaiset ihmiset ovat ”iljetyksiä”.

- Vaikka kuinka kannatan keskustelua ja sillanrakennusta, on pahuutta, jota ei tarvitse sietää eikä edes yrittää ymmärtää, Valtaoja kirjoittaa.

Hänen mukaansa kirkon sisältä ja piispoista löytyy myös paljon homomyönteistä suhtautumista.

- Mutta kyse ei olekaan siitä. Kyse on siitä, kuinka kukaan ajatteleva ihminen voi enää samaistua yhteisöön, joka väittää olevansa rakkauden asialla ja samalla sallii pahuuden lietsonnan omassa piirissään.

Valtaoja hyökkää rajusti etenkin Päivi Räsäsen mielipiteitä vastaan.

- Päivi Räsänen on puolustautunut sanomalla, että hänellä on uskonnonvapauden antama oikeus sanoa mielipiteensä. Saman vapauden nimissä minäkin sanon sitten omani. Puheenjohtaja Räsänen pitäisi saada eheyttämishoitoon, jonka jälkeen hänet pitäisi panna elämään avioliitossa toisen naisen kanssa. Syytä olisi myös pohtia, voivatko hänen lapsensa kasvaa tasapainoisiksi aikuisiksi nykyisessä perheessään, hän kirjoittaa.

Esko Valtaoja lyttää myös arkkipiispa Kari Mäkisen perjantaina esittämän vetoomuksen siitä, että juuri nyt olisi aika ”käydä keskustelua homoseksuaalisuudesta, toisia kunnioittaen ja kuunnellen”.

- Ei, niin ei ole. Se aika oli ja meni jo kauan aikaa sitten. En kehtaisi enää katsoa homo- ja lesboystäviäni silmiin, jos todella alkaisin ”käydä keskustelua” homoseksuaalisuudesta Päivi Räsäsen kaltaisia ihmisiä ”kunnioittaen ja kuunnellen”. Nyt eletään vuotta 2010 ja kaikki ajattelevat, lähimmäistään rakastavat ihmiset ovat sen keskustelun jo aikapäiviä sitten käyneet, Valtaoja toteaa.

Esko Valtaoja on käsitellyt yhdessä entisen Tampereen hiippakunnan piispan Juha Pihkalan kanssa uskonnon ja tieteen välistä suhdetta kirjoissa "Nurkkaan ajettu Jumala?" ja "Tiedän uskovani, uskon tietäväni".

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.