Mainos

Päivässä bongattu 174 eri lintulajia – suomalaisjoukkue voitti kansainvälisen lintukisan

Suomalaisista lintuharrastajista koostuva joukkue on on voittanut Israelissa järjestetyn kansainvälisen Champions of the Flyway -lintukisan.

Kilpailussa joukkueet pyrkivät havaitsemaan mahdollisimman monta lintulajia 24 tunnin aikana. Nyt mukana oli 15 kansainvälistä ja 24 kansallista joukkuetta, Suomen joukkueessa Jarkko Santaharju, William Velmala, Roni Väisänen ja Kaisa Välimäki.

Väisäsen luotsaama joukkue havaitsi päivän aikana 174 lintulajia. Paras israelilaisjoukkue havaitsi 170 lajia, ja kansainvälisen sarjan toiseksi tullut joukkue 169 lajia. Viime vuonna suomalaisjoukkue ylsi samalla kokoonpanolla toiseksi. Suomalaiset olivatkin yksi ennakkosuosikeista.

– Kilpailun voitto oli mahtavaa, mutta olemme eniten ylpeitä siitä työstä, jota olemme tehneet, jotta saisimme lintujen laittoman tappamisen mittakaavan näkyväksi myös Suomessa, kertoo Välimäki.

Champions of the Flyway on kilpailuakin enemmän lintujen suojelutapahtuma. Suomalaisjoukkue keräsi linnustonsuojeluun ennen kisaa 4 400 euroa. Kaikkiaan varoja Kreikan BirdLifelle lintujen salametsästyksen vastaiseen työhön saatiin kerättyä 60 000 euroa.

1:45

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.