Mainos

Päiväkotien johtajat myös lapsiryhmissä

Puolet päiväkotien johtajista ei tunne riittävästi työnsä juridisia vastuita, kertoo tuore tutkimus.

Kiipeily on kivaa

Suurin osa päiväkodin johtajista työskentelee johtamistehtävänsä ohessa lapsiryhmässä. Näin työskentelee jopa kaksi kolmesta johtajasta. Loput toimivat ainoastaan niin sanottuina hallinnollisina johtajina.

Tiedot selviävät Lastentarhanopettajaliiton tuoreesta tutkimuksesta. Puolet päiväkodin johtajista kokee, etteivät he tunne riittävästi työhönsä liittyviä juridisia vastuita. Hallinnolliset johtajat ovat niistä paremmin selvillä kuin lapsiryhmissä työskentelevät. Kaikkiaan 80 prosenttia vastaajista kokee tarvitsevansa lisäkoulutusta johtamistehtäviin.

Tutkimuksen mukaan päiväkodin johtajien vastuulla on keskimäärin 83 lasta ja heillä on keskimäärin 16 alaista.

Lähes kaikki päiväkodin johtajat naisia

- Lastentarhanopettajaliiton teettämä tutkimus perustuu 1600 johtajan vastaukseen. Kysely lähetettiin keväällä 2003 kaikkiaan noin 2600 päiväkotiin.

- Kyselyyn vastanneiden päiväkotijohtajien keski-ikä oli noin 45 vuotta ja heillä oli lähes 21 vuoden kokemus päivähoidosta.

- Vastanneista 95 prosenttia oli naisia.

- Kyselyyn vastanneiden johtajien päiväkodeissa oli 128 000 lasta. Tämän perusteella arvioidaan, että päivähoidon piirissä oli tutkimusajankohtana 213 000 lasta.

- Keskimäärin päiväkodin johtajien vastuulla oli 83 lasta, mutta määrä vaihteli reilusti. Suurimpien yksiköiden johtajat vastasivat vähintään 145 lapsen päivähoitopalvelujen järjestämisestä.

- Lähes 90 prosentissa päiväkodeista on erityistä hoitoa ja kasvatusta tarvitsevia lapsia. Keskimäärin jokaisen johtajan vastuulla on viisi tällaista lasta.

- Päiväkodin johtajien keskimääräiset kokonaisansiot olivat vuoden 2003 lokakuussa noin 2 233 euroa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.