Mainos

Päiväkoti evakuoitiin uhkaavan tulipalon vuoksi – lapset lumimyräkkään

Kantvikin päiväkodissa Kirkkonummella syttyi aamupäivällä uhkaava tulipalo. Päiväkodin henkilökunta havaitsi savun hajua päiväkodin käytävillä ja käynnisti rivakasti pelastustoimet.

– Työntekijät toimivat uhkaavassa tilanteessa esimerkillisesti, paloesimies Kari Forssas kiittelee.

– Päiväkodin henkilökunta noudatti laadittua turvallisuussuunnitelmaa. Kaikki 60 lasta päätettiin siirtää heti ulos kokoontumispaikalle keskelle lumimyräkkää. Jokainen työntekijä kokosi oman lapsiryhmänsä ja vastasi sen evakuoinnista. Parikymmentä lasta joutui lähtemään ilman päällysvaatteita, mutta niiden pukemiseen ei tuollaisessa tilanteessa ole aikaa. Palokunta oli paikalla muutaman minuutin kuluttua hälytyksestä. Saimme pihalla tiedon, että kaikki ovat ulkona eikä kukaan ole loukkaantunut, Forssas kertoo.

Savun lähteeksi paljastui tuleen syttynyt pesukone. Forssas pitää paloa uhkaavana, vaikka se olikin nopeasti sammutettu.

– Tilanne oli todella varallinen. Palossa vapautui erittäin myrkyllisiä kaasuja, joille kukaan ei nyt ehtinyt altistua.

Forssas korostaa pakollisten turvallisuussuunnitelmien merkitystä kriisitilanteessa. Niiden laatiminen on päiväkotien kaltaisille yhteisöille pakollista, mutta niiden soveltaminen on henkilökunnan itsensä vastuulla.

– Vastuu on aina kyseisen paikan johtajalla samaan tapaan kuin laivan kapteenilla. Suunnitelman täytyy olla kaikille tuttu ja toimenpiteet harjoiteltuja, jotta kaikki sujuu yhtä mallikkaasti kuin Kantvikin päiväkodissa.

Lapset siirrettiin läheiselle koululle, jonne tilattiin kriisiapua lapsille ja heidän vanhemmilleen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.