Mainos

Päiväkodit hyödyntävät tietotekniikkaa

Tietotekniikka vaikuttaa myös päiväkotien toimintaan. Tampereella vanhemmat voivat tietokoneeltaan kurkata, mitä lapset ovat päivän aikana touhunneet.

Vanhemmat voivat seurata lastensa päiväkodin tapahtumia tietokoneeltaan päiväkodin omien nettisivujen avulla. Kaksi tamperelaista päiväkotia on ollut kehittämässä digitaalista kasvunkansiota ja nyt neljä muutakin päiväkotia on innostunut projektiin mukaan. Jokaisella lapsella on oma salasanansa, jolla kasvunkansiota pääsee selailemaan.

Internetin kautta katseltava digitaalinen kasvunkansio on tiivistänyt esimerkiksi Lamminpään päiväkodin ja perheiden yhteydenpitoa.

Päiväkodin johtaja Pia Kola-Torvinen kertoo, että digitaalisen kasvukansion kuvien avulla lapsi itsekin muistaa paremmin, mitä päiväkodissa on tehty ja kertoo päivän kuulumisiaan vanhemmille. Lapsen kasvunkansion nettitunnuksilla pääsevät kauempana asuvat isovanhemmatkin tutustumaan lapsen tuoreimpiin kuulumisiin.

Kasvunkansioon voi lisätä kuvia ja tarinoita kodinkin tapahtumista. Tiedot tallennetaan cd:lle muistoksi, kun lapsi jatkaa matkaa päiväkodista koulun penkille. Kasvunkansion päivitys vaatii henkilökunnalta atk-taitoja ja tovin aikaa.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 08.11.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.