Mainos

Päivähoitomaksuista osoitettiin mieltä Helsingissä

Hallituksen aikomus poistaa niin sanottu nollamaksuluokka uhkaa Yksin- ja yhteishuoltajaliiton mukaan pienituloisten perheiden taloutta.

Hallitus sai kuulla kunniansa vähävaraisten perheiden kurittamisesta, kun kymmenet päivähoidon nollamaksuluokan poistokaavailuista kimpaantuneet perheenäidit ja -isät saapuivat tänään eduskuntatalon eteen osoittamaan mieltä.

- Jyrki lompsalla, Matti kukkarossa, hallituksen nokkamiehiä muistettiin huudoin ja banderollein.

Hallitukselle viestitettiin, että maksuttoman luokan poistamisella ei saavuteta mitään. Maksun katsottiin muun muassa vaikeuttavan työn vastaanottoa ja kokopäiväistä työllistymistä. Myös byrokratia lisääntyisi.

Hallitusta syytettiin myös subjektiivisen päivähoito-oikeuden murentamisyrityksestä. "Nollaluokan" adressin vastaanottaneet hallitusryhmien edustajat Inkeri Kerola (kesk.), Marja Tiura (kok.), Anni Sinnemäki (vihr.) ja Christina Gestrin (r.) torjuivat epäluuloja.

Mielenosoittajille vakuutettiin, että asiasta ei ole vielä päätetty mitään, ja sosiaalipoliittinen ministerityöryhmä huolehtii syksyllä siitä, että epäkohdat korjataan esityksestä.

Kokoomuksen Marja Tiura vakuutti, että subjektiivista päivähoito-oikeutta ei olla missään nimessä poistamassa eikä rajoittamassa. Jokainen lapsi, joka tarvitsee päivähoitopaikan tulee sen tulevaisuudessa aivan varmasti saamaan, ja tarvittaessa ilmaiseksi. Erityisryhmät tullaan huomioimaan kuten tähän astikin, hän painotti.

Sinnemäki sanoi uskovansa, että asiasta päästään oikealla tietopohjalla ja hyvässä yhteistyössä neuvotellen sopimukseen. Gestrin sanoi eduskuntaryhmänsä olevan sitä mieltä, että nollamaksuluokkaa tarvitaan.

Mielenosoituksen olivat organisoineet Yksinhuoltajien liitto, Ensi- ja turvakotien liitto ja Naisasialiitto Unioni. Nollamaksuluokan poistoa vastaan kerättyyn kansalaisadressiin oli saatu viikossa yli 3100 nimeä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.