Mainos

Päivähoitoa ja kotihoitoa ei voi asettaa vastakkain

Aika ajoin nousee julkisuudessa esille keskustelu siitä, pitäisikö lapset hoitaa kokonaan kotona vai voiko - tai peräti kannattaako - lapset laittaa päiväkotiin? Viimeksi asian nosti esille Yle:n aamu-tv:ssä kotiäiti Nina Mikkonen. Mikkosen mukaan päivähoidon idea pohjautuu natsien ajatuksiin.

Mikkonen sanoi ohjelmassa kodin olevan paras kasvuympäristö, koska siellä on vanhemmat, jotka rakastavat lasta ja antavat hänelle kasvurauhan.

Espoon päivähoidon erityisasiantuntija Virpi Mattila toteaa, että päivähoitoa ja kotihoitoa ei voi asettaa vastakkain. Lapsi tarvitsee joka tapauksessa rakastavan kodin ja vanhemmat, mutta sen lisäksi hänellä voi olla muista kasvuympäristöjä. Mitä suuremmasta lapsesta on kysymys, sitä enemmän hän tarvitsee omia ihmissuhteita, niin aikuisia kuin ikäisiään kavereita.

Kotiäiti Nina Mikkonen sanoi ohjelmassa myös, että päivähoidossa lapset joutuvat taistelemaan hoitajiensa huomiosta. Mikkosen mielestä tarhassa eletään "syö tai tule syödyksi" -ajatuksella. Päivähoidon erityisasiantuntija Virpi Mattilan mielestä väite on kova. Mattila kertoo, että lasten huomioimista varten päiväkodeissa on otettu käyttöön omahoitajajärjestelmä. Tässä järjestelmässä kaikki hoitajat eivät hoida koko ryhmää, vaan hoitajilla on nimikkolapset, joista he pitävät huolta.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.