Päivähoidon nollamaksuluokan poisto puhuttaa

Useimmissa tapauksissa maksutonta päivähoitoa saa työttömän yksinhuoltajan tai opiskelijan lapsi.

Hallituksen kaavailut päivähoidon nollamaksuluokan poistamisesta herättävät ristiriitaisia tunteita niin eduskunnassa kuin vanhempien parissa.

Eduskunta aloitti tänään keskustelun kuluvan vaalikauden menokehyksistä. Päivähoidon nollamaksuluokan poisto kuumensi edustajien tunteita edelleen.

- Porvarihallituksen myötä sana välittäminen on saanut ihan uuden merkityksen. Se tarkoittaa, että nostetaan päivähoitomaksuja ja terveyskeskusmaksuja ja välitetään sitten nämä näin saadut rahat miljoonaperijöille, annatti vasemmistoliiton Esko-Juhani Tennilä.

Hallituspuolueista vihreät vaati päivähoidon maksu-uudistukseen vielä harkintaa. Hallitus neuvottelee asiasta syksyllä.

Kunnallisessa päiväkodissa tai perhepäivähoidossa kasvatetaan ja hoidetaan lähes 200 000 lasta. Joka kymmenennen hoitomaksu on nolla euroa perheen taloudellisen tilanteen mukaan. Maksutta hoitoa saa useimmiten työttömän yksinhuoltajan tai opiskelijan lapsi.

Suunnitelmat tämän maksuluokan poistamisesta jakavat myös vanhempien mielipiteitä.

MTV:n uutisten haastattelema Jarmo Rantanen olisi valmis poistamaan nollamaksuluokan.

- Eiköhän tällä valtiolla ole varaa tukea myös opiskelijoita ja vähävaraisia, Rantanen sanoo.

- Ihan järjetöntä touhua. Tämähän koskee juuri sitä köyhintä luokkaa, jota vaalien alla luvattiin tukea, sanoo puolestaan Jukka Korpihete.

Poliittisessa keskustelussa on tullut esiin myös ajatus siitä, että päivähoito-oikeutta rajoitettaisiin osin. Tämän oikeuden vanhemmat haluavat säilyttää.

- Ilman muuta, koska tämä tuo lapsille paljon virikkeitä ja muuta, sanoo Jarmo Rantanen.

(MTV3)

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat