Päivä viisi: Lähes kaikki ryhmät saavat tilannekuvat valmiiksi tänään – Antti Rinne: "En näe mitään erityistä mustaa pilveä"

Tänään on hallitusneuvotteluiden viides päivä. Lähes kaikkien ryhmien tilannekuvat valmistuvat tänään puoleenpäivään mennessä.

Neuvotteluissa käydään edelleen läpi isoja asioita isolla pensselillä.

Neuvotteluja vetävän SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen tavoite on edelleen, että hallitusohjelma valmistuu 24. toukokuuta mennessä.

Säätytalolla on paikan päällä MTV Uutisten politiikan toimituksen päällikkö Jussi Kärki.

– Täällä alkaa tunnelma tiivistyä. Nähdään, kuinka yhtenäinen joukko on kyseessä, Kärki kuvailee. 

Talouden realiteetteja ollaan myös tuomassa pöytään. Kärjen mukaan kaikki puolueet vakuuttelevat edelleen, että keskustelut ovat lähteneet hyvin käyntiin. Osittain tämä johtuu siitä, että vielä on pysytty suuremmissa kuvioissa, eikä yksityiskohtiin olla päästy.

Vihreiden puheenjohtaja Pekka Haavisto sanoi haastattelussa, että yleinen talouskehitys ja maailman tilanne, kuten Yhdysvaltain ja Kiinan kauppasota vaikuttavat tilannekuviin. 

– Yleinen talouskehitys vaikuttaa siihen, miltä Suomen tulevat neljä vuotta näyttävät.

Kaikki kuviot eivät ole kansainvälisiä, vaan mukana on myös kotimaassa ratkaistavia asioita. Haaviston mukaan puolueet ovat realistisia talouden suhteen.

– Neuvotteluissa on mukana realismia, hintalappuja katsotaan myös.

Antti Rinteen mukaan kaikilla on yhtenäinen käsitys. Taloudellinen tilannekuva on sama kuin eilenkin. 

Neuvotteluissa ei kuitenkaan olla ulkona muusta maailmasta. Tilannekäsitys on hyvä. Ihmisten huolenaiheet ovat selvillä. 

– Eihän tässä olla irti maailmasta, ollaan samalla tavalla osa maailmaa kuin muukin Suomi. En näe tällä hetkellä mitään erityistä mustaa pilveä, Rinne summaa.

 

Lue myös:

    Uusimmat