Mainos

Päivä 2 - Konginkangas

Päivä 2

Tänään Konginkangas-oikeudenkäynnin varsinainen seuranta jäi STT:n varaan, kun lähdimme kuvaaja Kalle Koivusen kanssa Jyväskylän likkuvan poliisin partioiden mukaan seuraamaan rekkaratsiaa. Juttu siitä on seitsemän uutisissa ja sen jälkeen myös netti-tv:ssä.

Lähtökohtana tietysti oli se, että miten onnettomuuspaikalla nyt ajetaan.

Olimme poliisin kanssa paikalla aamupäivällä puolitoista tuntia. Tuossa ajassa paikan ohitti pohjoisesta päin 19 rekkaa. Täysin ajoneuvokohtaisen nopeusrajoituksen mukaan (eli 80 km/h tai alle) ajoi neljä.

Väliin 81-90 km/h ajoi yhdeksän ja 91-100 km/h kaikkiaan neljä. Yli 101 km/h ajoi kaksi (103 ja 106 km/h).

Sinänsä tuosta paikasta ei tietenkään voi vetää suoria johtopäätöksiä rekkojen nopeuksista, koska kyse on alamäestä ja tietysti otos on hyvin, hyvin pieni. (Poliiseillakin oli korkea sakotuskynnys, sillä vasta 18 km/h ylityksestä sakotettiin).

Etelästäpäin tasamaata tuli 12 rekkaa, joista nopeusrajoitusta noudatti yksi. Väliin 81-90 km/h osui kahdeksan ja yli 90 km/h ajoi kolme. Mielenkiintoista sinänsä oli se, että tuosta isoimmasta joukosta kuusi osui väliin 87-90 km/h eli ne ajoivat niin sanotusti "rajoitinta vastaan".

Jutusta selviää minkälaisen arvosanan Liikkuvan poliisin vanhempi konstaapeli Timo Rouru kuskeille antoi.

Mutta kiirettä taitaa kuskeilla pitää. Ehkä vähän liiankin kiirettä ainakin omasta mielestäni - ja vielä tuossa paikassa, etenkin kun oikeudenkäyntikin on menossa.

Jara

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.